با جستجو به دنبال درمان طبیعی برای بیماری پارکینسون، نتایج امیدوارکنندهای بوسیله طب سوزنی به همراه زهر زنبور عسل بدست آمده است.در روسیه، در مدرسه زنبوردرمانی روسیه، گفته میشود که درمان پارکینسون با زهر زنبور عسل ممکن است و برای اثبات این امر، زهر زنبور بر روی بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده شده است. این خاصیت به دلیل اثر بیولوژیکی مثبت زهر زنبور بر مغز است: تأمین خون و دوپامین در مغز بهبود یافته و رگهای خونی مغز را افزایش و میزان انعقاد خون را کاهش میدهد.
پارکینسون بیماری است که باعث زوال سیستم عصبی می شود، و این یعنی کسی که قبلا مستقل بود ناگهان کارهای ساده ای مثل نوشیدن قهوه را به خاطر لرزیدن دستها، بسیار دشوار می بیند. هر سال، ۶۰،۰۰۰ هزار نفر با بیماری پارکینسون شناسایی می شوند، و این تعداد در حال افزایش است.
ما در این مقاله سعی داریم تا روش های درمانی با زهر زنبور عسل برای بهبود این بیماری (پارکینسون) را به شما ارائه بدهیم.
در سال ۲۰۰۸، تحقیق «زهر زنبور به عنوان یک عمل محافظتی عصبی در بیماری پارکینسون» توسط بنیاد پارکینسون مایکل جی. فاکس منتشر شد که از تحقیقات بالینی در زمینه استفاده از زهر زنبور برای مقابله با پارکینسون در بیمارستان پتی-سالپتیه در پاریس حمایت میکند.
در یک مدل پیشبالینی بیماری، تأیید شد که چه خود زهر زنبور و چه یکی از اجزای آن به نام آپامین، قادرند تا از بین رفتن نورونهای دوپامینرژیک، نوعی سلول عصبی که شدیداً تحت تأثیر بیماری پارکینسون قرار میگیرد، را متوقف یا کُند کنند. آنها نشان دادند که ترزیق منظم زهر زنبور واقعاً میتواند تخریب نورونهای دوپامینرژیک در مدل PD استفاده شده را کُند نماید و اینکه این خاصیت تا حدودی به دلیل وجود آپامین است. اگرچه، فهرست کامل اجزای مسئول این خاصیت و مکانیزم(های) عمل، تاکنون ناشناخته باقی ماندهاند.
در سال ۲۰۱۱، کیم جی و همکارانش تحقیق «زهر زنبور، التهاب عصبی در مدل بیماری پارکینسون ناشی از MPTP در موشها را کاهش میدهد» را دپارتمان طب سوزنی و موکسا سوزی درمانی در دانشکده طب شرقی دانشگاه کیونگ هی کره جنوبی انجام دادند. نتیجهگیری تحقیق آنها این بود که «این دادهها نشان میدهند که تزریق نیش زنبور ممکن است دارای خاصیت محافظت عصبی باشد که فعالسازی واکنش میکروگلیایی را ضعیف میکند که دارای پیامدهایی در درمان بیماری پارکینسون است.
در سال ۲۰۱۱، تحقیق «ارزیابی اثرات محافظت عصبی و موثر بر علائم بیماری، درمان بیماری پارکینسون با زهر زنبور عسل» توسط دکتر آندریاس از مرکز پژوهشی کلینیک ICM در پاریس انجام شد. هدف این تحقیق، ارزیابی اثربخشی تزریقهای مکرر (ماهانه) زهر زنبور بر علائم حرکتی بیماری پارکینسون در طول یک دوره یکساله (۱۲ تزریق ماهانه به میزان ۱۰۰ میلیگرم زهر زنبور درون ۱ میلیلیتر NaCl محلول ۹ درصد) و اثرات بالقوه این درمان بر پیشرفت بیماری در مقایسه با دارونما (تزریق محلول نمکی) بوده است.
در سال ۲۰۱۲، مقالهای با عنوان «زهر زنبور، از سلولهای نوروبلاستومای انسانی SH-SY5Y در مقابل مرگ سلولی آپوپتوتیک ناشی از ۱-متیل-۴-فنیل پریدینیوم محافظت میکند» توسط آ. دو و همکارانش از مرکز تحقیقات علمی طب سوزنی و گذرگاههای انرژی بدن در کره جنوبی انجام شد. نتایج این تحقیق نشان دادند که اثر ضد مرگ سلولی زهر زنبور به واسطه سیگنالدهی بقای سلولی مسیر PI3K/Akt بوده است.
در سال ۲۰۱۳، تحقیق «زهر زنبور و یکی از اجزای آن، آپامین، به عنوان یک عامل محافظت عصبی در مدل موشی بیماری پارکینسون» توسط آلوارز-فیشر و همکارانش از مرکز تحقیقات عصبشناسی دانشگاه پیِر و ماری کوری، دپارتمان آزمایشهای درمانی در زمینه تجزیه نورونی در پاریس انجام شد.
این تحقیق نشان داد که «زهر زنبور نوعی حفاظت دائم در یک مدل حیوانی مبتلا به روند فرسایشی حاد بیماری پارکینسون، ارائه میدهد. هرچند، آپامین تنها بخشی از این اثرات محافظتی را بازسازی میکند، که نشان دهنده این است که سایر اجزای زهر زنبور، عملکرد محافظتی این پپتید را تقویت میکنند».
در سال ۲۰۱۴، مقالهای با عنوان «طب سوزنی با استفاده از زهر زنبور نویدبخش بیماران مبتلا به پارکینسون است» منتشر شد. بر اساس این تحقیق، طب سوزنی میتواند از طریق افزایش جریان و انتقال دوپامین، در درمان بیماری پارکینسون مفید باشد. همچنین اظهار شده است که مزیتهای L-dopa را تقویت نموده و اثرات شدید بیماری را کاهش میدهد.
این تحقیق شامل ۳۵ بیمار مبتلا به پارکینسون بود که تحت درمان دوز ثابت دارویی به مدت حداقل یک ماه بودند. این افراد بصورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: طب سوزنی، طب سوزنی همراه با زهر زنبور و گروه شاهد. درمان بوسیله طب سوزنی همراه با زهر زنبور، شامل تزریق زهر زنبور بصورت زیرجلدی در یک نقطه طب سوزنی میشود. طب سوزنی شامل ورود سوزنها به درون ۱۰ نقطه طب سوزنی با عمق ۱/۰ تا ۵/۱ سانتیمتر میشود. سوزنهایی که به مدت ۱۰ ثانیه، با سرعت ۲ هرتز چرخانده شده و سپس به مدت ۲۰ دقیقه در همان محل فرورفتگی نگه داشته میشوند. این درمان به مدت ۸ هفته و بصورت دو بار در هفته تکرار شد.
گروه طب سوزنی همراه با زهر زنبور، بهبود قابل توجهی در مقیاس درجهبندی یکپارچه بیماری پارکینسون (UPDRS)، مقیاس تعادل برگ (BBS) و در مدت زمان ۳۰ دقیقه پیادهروی از خود نشان دادند.
– در گروه طب سوزنی، هیچگونه تغییر چشمگیری در هیچ یک از نتایج پس از ۸ هفته مشاهده نشد.
به استثنای یک بیمار که اعلام خارش در بدن خود کرد، هیچگونه عوارض جانبی جدی در این تحقیق گزارش نشد.
نتیجهگیری این تحقیق این بود که در این مطالعه آزمایشی، هم طب سوزنی و هم طب سوزنی همراه با زهر زنبور، نتایج امیدوارکنندهای به عنوان درمان کمکی برای بیماری پارکینسون از خود نشان دادند. با این حال، هیچ نتیجهگیری قطعی اتخاذ نشده است، زیرا این آزمایش بر روی تعداد نسبتاً کمی از بیماران انجام شد. اما تحقیقات دیگری در حال انجام هستند و بررسی این موضوع همچنان ادامه دارد.
در آسیا، طب سوزنی همواره برای تسکین علائم پارکینسون مورد استفاده قرار میگرفته است. در غرب، ما همچنان در حال تحقیق در مورد این موضوع هستیم تا بتوانیم این نظریه را تأیید و مکانیزمهای موجود در پس این روش را درک نماییم. به نظر میرسد که طب سوزنی از سلولهای عصبی نظیر سلولهای عصبی که این بیماری نابود میکند، محافظت مینماید. زهر زنبور قادر است تا التهاب سلولهای عصب را کاهش دهد. در عین حال، در آسیا، بدون نیاز به انجام آزمایشهای بالینی و ارائه توجیهات علمی، از طب سوزنی بطور گسترده جهت تسکین علائم مضر پارکینسون استفاده میکنند.
خواص عسل یونجه را بیشتر بشناسید !
درباره این سایت